Fontos intézkedések

2020.12.19. 17:45

MJVSZ: az önkormányzatokkal együtt teremti meg a családok biztonságát a kormány

Támogatja a kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseit a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ). Szita Károly, a szervezet elnöke, Kaposvár fideszes polgármestere az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt is kiemelte, hogy az önkormányzatokkal együtt teremti meg a családok biztonságát a kormány.

Szita Károly közlése szerint az MJVSZ vezetősége még a bejelentés előtt tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel és a kormány több tagjával a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól és a válságkezelés lehetőségeiről, eszközeiről.

„A kormány és az önkormányzatok közös felelőssége, hogy erős legyen a gazdaság, erősek legyenek a családok, s hogy minél kevesebben betegedjenek meg a koronavírus-járvány következtében”

fogalmazott a közleményben Szita Károly, hangsúlyozva, hogy „ezért azonban közösen kell tenni”.

Tájékoztatása szerint a miniszterelnök által bejelentett intézkedésekre azért van szükség, mert a gazdaság védelmével lehet elérni, hogy legyen hol dolgozni, és hogy a szülők el tudják tartani a családokat.

A kis- és középvállalkozások adójának megfelezése egyszerre szolgálja a munkahelyek megtartását, újabbak teremtését, a gazdaság megerősítését és az emberek védelmét

értékelt az MJVSZ elnöke.

Hozzátette: a cél elérése érdekében a hazai nagyvárosok is járványügyi költségvetést készítenek 2021-re, vagyis mindent annak rendelnek alá, hogy a családok biztonsága erősödjön.

„Mindezt tesszük azzal a hittel és reménnyel, hogy az intézkedések végén, 2022-től egy erős gazdasági fellendülés következik, amelynek előnyei szintén a településeinken élőket szolgálja”

fogalmazott Szita Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában