abszurd

2021.02.02. 09:17

Láng Zsolt: Méltatlan a köz szolgálatára a főpolgármester tanácsadója

Méltatlanná vált a köz szolgálatára Karácsony Gergely főpolgármester azon tanácsadója, aki korábban, még a fővárosnál történt alkalmazása előtt arról beszélt, hogy be kellene tiltani a gyerekek megkeresztelését – mondta Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője kedd reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Láng Zsolt szerint a főpolgármester környezetvédelmi tanácsadója a kijelentésével megbánt minden keresztény hitét élő családot és szülőt.

Hagyományainkra, keresztény életmódunkra sértő azon kijelentése, amelyben azzal vádolja a gyermekeiket megkeresztelőket, hogy ezzel a gyermekek jogait tiporják

– fogalmazott.

A műsorvezető emlékeztetett, a Főpolgármesteri Hivatal egyik szakértője szerint be kellene tiltani a gyermekek keresztelését, mert szerinte az azt az üzenetet hordozza, hogy a gyerekekre nem vonatkozik az alaptörvény. Tehát alacsonyabb rendű állampolgárok, hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásba kerülnek. Karácsony Gergely elhatárolódott a köztisztviselőtől és figyelmeztetésben részesítette – jegyezte meg.

Láng Zsolt azt mondta, ez egy nagyon szerencsétlen kijelentés volt a főpolgármester környezetvédelmi tanácsadójától, de mégsem lepődtek meg annyira, mert az elmúlt időszakban bizonyos kérdésekben a feje tetejére állt a világ, és

pont azok, akik magukat liberálisnak, elfogadónak titulálják, és folyamatosan e mögé az álca mögé bújnak, a leginkább kirekesztőek és megbélyegzőek.

Itt kevés „egy ilyen viszonylagos gyors és nyegle elhatárolódás”, ebben az esetben az illető kijelentései méltatlanná teszik őt arra, hogy a közt szolgálja – fogalmazott a politikus.

Láng Zsolt szerint a magukat liberálisnak hirdetők kezdenek a többséggel szemben egy teljesen intoleráns magatartást felvenni, és egyre agresszívabban támadnak mindenki mást, aki nem úgy gondolkodik, mint ők, vagy nem olyan hite van, mint nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában