sajtószabadság

2021.03.18. 21:03

Az Alapjogokért Központ az EP és az EB tagjaihoz fordult Fekete-Győr András kijelentései miatt

Az Alapjogokért Központ levélben fordult az Európai Parlament és az Európai Bizottság tagjaihoz a Momentum elnökének, Fekete-Győr András „újságírókat fenyegető” kijelentései miatt.

A jogi elemző intézet a dokumentumot csütörtökön tette közzé Facebook-oldalán.

Fekete-Győr András a közösségi oldalára március 11-én feltöltött videóban a többi között azt mondta: „azt gondolom (...), hogy azokat a propagandistákat, és itt most propagandistákról beszélek”, akik a TV2-nél és az Origónál „szándékosan rossz hírét keltik másoknak, szándékosan hamis és valótlan tényt állítanak”, egy időre „eltiltanám a foglalkozásuktól, (...) a hivatásuk gyakorlásától”.

Az Alapjogokért Központ szerint az ellenzék és a balliberális jogvédő szervezetek hallgatnak arról, hogy „Fekete-Győr András újságírókat fenyeget”, holott „rendszeresen kürtölik tele a nemzetközi nyilvánosságot hírhamisításaikkal, miszerint Magyarországon veszélyben van a sajtószabadság, a demokrácia, az alkotmányosság”.

Az intézet Fekete-Győr András szavait úgy értékelte, hogy a momentumos politikus elhallgattatná azokat az újságírókat, akik az övétől eltérő véleményt képviselnek, ha hatalomra kerülne.

Nem ez az első eset, amikor Fekete-Győr András szembefordult a sajtószabadság eszményével. 2017 májusában „berontott az Origo szerkesztőségébe, hogy kérdőre vonjon egy újságírót, aki cikkében a Momentum pénzügyi hátterét firtatta” – írták.

Az Alapjogokért Központ azt is írta, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke „a Fidesszel szimpatizáló embereket ellehetetlenítené és száműzné a közéletből”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában