Ország-világ

2021.03.11. 17:07

Tesztek gyártásában fog együttműködni Magyarország egy izraeli vállalattal (videó)

Kiszélesíti Magyarország a tavaly beindított együttműködését egy izraeli vállalattal, és ennek köszönhetően a jövőben már koronavírusteszteket is fognak gyártani Magyarországon – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Jeruzsálemből.

Fotó: BORSOS MATYAS

Mivel a koronavírusnak várhatóan új mutációi fognak megjelenni, illetve nem világos, hogy a védőoltások mennyi ideig adnak immunitást, a jövőben is biztosan szükség lesz nagy mennyiségben jó minőségű tesztekre – mondta el a miniszter.

Ez az izraeli vállalat tavaly tavasszal már megkezdte Magyarországon csúcstechnológiájú lélegeztetőgépek gyártását

- tette hozzá Szijjártó, kiemelve, hogy a járványellenes küzdelem szempontjából most egy újabb fontos eszköz tekintetében sikerült megszerezni a gyártási képességet.

Az izraeli partner többféle koronavírustesztet – PCR-teszteket, gyorsteszteket – gyárt, illetve előállít egyéb, nem a koronavírus, hanem más légúti betegségek kimutatására szolgáló teszteket is. Most megkezdik az együttműködést a céggel annak érdekében, hogy a tesztek gyártása is megkezdődhessen Magyarországon – mondta Szijjártó Péter.

Kiemelte, hogy

a járvány során azok az országok tudják a leghatékonyabban megvédeni magukat, amelyek saját maguk képesek előállítani az életmentő eszközöket.

Ezért volt nagy jelentősége annak, hogy tavaly ez az izraeli vállalat magyarországi üzemében is beindította lélegeztetőgépeinek gyártását, és mintegy ezer készüléket már a magyar kormány részére is előállított.

Borítókép: Szijjártó Péter magyar és Gabi Ashkenazi izraeli külügyminiszter / Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában