tervezett leterhelés

2021.05.09. 18:44

Alaptalanul keltettek pánikot az atomerőmű körül

A baloldali fake news gyártás újabb példáját láthattuk vasárnap a baloldali híradásokban, most egy tervezett karbantartást tálaltak üzemzavarként.

Paks, 2019. június 25. Szakemberek a Paksi Atomerõmû négyes reaktorának vezérlõtermében 2019. június 25-én. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kettes és hármas blokkját 2021. május 9-én hajnali három órától tervezett menetrendtartás miatt összesen 340 MW-tal leterhelték. Az esemény nem minősül üzemzavarnak és a rendszerirányítóval, a Mavirral egyeztetve történt – közölte honlapján a létesítmény üzemeltetője. Hozzátették, hogy a menetrend szerint a két blokk szombat este hét órára ismét névleges teljesítményen fog üzemelni – írja a Magyar Nemzet.

– A jelenleg hatályos szabályozásnak megfelelően ilyen esetekben az atomerőműnek nincsen kötelezően előírt tájékoztatási kötelezettsége, viszont a közérdeklődésre való tekintettel az esemény bejelentését fontosnak tartjuk – írták, feltehetően arra reagálva, hogy a Napi.hu vasárnap napközben a termelési adatok változása alapján írt cikkében azt sugallta, hogy üzemzavar történhetett.

A téves, pánikkeltő információ végigsöpört a baloldali portálokon anélkül, hogy megbizonyosodtak volna annak valóságtartalmáról.

Borítókép: A Paksi Atomerőmű négyes reaktorának vezérlőterme / Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában