Díjátadó

2021.06.11. 22:19

Varga Judit: nagy szükség van a szellemi honvédelemre

A szellemi honvédelem fontosságáról beszélt az igazságügyi miniszter pénteken Budapesten, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szellemi honvédőket díjazó ünnepségén.

Varga Judit igazságügyi miniszter köszöntőt mond a Szellemi Honvédő díjak átadásán az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2021. június 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Soha nem volt akkora szükség a szellemi honvédelemre, mint manapság, amikor a brüsszeli bürokrácia „magából kifordulva hadakozik” az európai kultúra védelmezőivel

– hangoztatta Varga Judit.

Úgy fogalmazott: „mi, magyarok” az elmúlt évtizedben „többször bizonyítottuk”, hogy a józan észt és a normalitást „választjuk”. Ezt a normalitást képviseli a CÖF-CÖKA – tette hozzá.

A miniszter szerint Európa válságos időszakát éli, hiszen nemcsak a pandémia nehézségeivel, hanem a migráció okozta krízissel is meg kell küzdeni.

Megszokott kép, hogy Brüsszelben keresztény templomokat foglalnak el, Párizsban rendőrökre lőnek, Malmőben autókat gyújtanak fel, miközben „genderőrület tarolja le a demokráciát”

– mondta Varga Judit.

Amikor megkérdőjeleződik a nő és a férfi személye – fűzte hozzá -, a család fontossága és létjogosultsága, akkor „joggal érezhetjük, hogy az életünk alapját fenyegetik”.

Ezért volt a kormány részéről a szellemi honvédelem alappillére annak törvénybe foglalása, hogy az anya nő, az apa pedig férfi

– jelezte a politikus.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumi elnöke azt mondta, hogy a 2022-es választásokon „erkölcsi gyóntatószék” elé állítják az ellenzéki bőrbe bújt, Gyurcsány Ferenc vezette „csaló hazudozókat”.

„Fel kell idéznünk utódainknak személyes élményeinket”, az 1956-os szabadságharcot, a kádári jogtiprást, a rendszerváltást, és „ki kell beszélnünk a vérvörösre festett köztársaság Gyurcsány Ferenc okozta rémtetteit”. Mert Gyurcsány Ferenc nemcsak hazudott a népének, de arra is képes volt, hogy 2006-ban a békés polgárok ellen lovasrohamot indítson – tette hozzá.

Úgy vélekedett, hogy

„miközben vállvetve küzdünk hazánk szuverenitásáért, elszenvedjük a magyar ellenzéki mutánsok hazaárulását”.

„Az Országgyűlés szent házában ördögi színjátékokat láthatunk a júdáspénzeken mozgatott képviselőktől. Hatalmi puccsról álmodoznak; kontraszelektált egyének, erkölcsileg retardáltak alkotják a szövetséget a bukott, többször szavatosságukat vesztett egójuk rabságában élő politikusokkal” – fogalmazott Csizmadia László.

A CÖF-CÖKA 2020-as Szellemi honvédő díjait Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek és Balog Zoltán református püspök, volt miniszter vehette át. Posztumusz díjban részesült Bencze Izabella jogász, a CÖF-CÖKA alapító tagja. Szervezetként az Erdélyi Körök Országos Szövetségét (EKOSZ) díjazták.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter köszöntőt mond a Szellemi Honvédő díjak átadásán az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2021. június 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában