lmbtq

2021.07.25. 20:55

3 százalékos népszerűségét ünnepli az olasz homoszexuális párt

Szerintük a mozgalom elkezdi learatni első gyümölcseit.

Az olasz Partito Gay (homoszexuális párt) vezetése szerint az emberek olyan személyiséget szeretnének a politikai testületekben látni, aki szívén viseli és képviseli az LMBT+ emberek érdekeit. Szerintük a mozgalom „elkezdi learatni első gyümölcseit”: jelenleg 3 százalékon áll – írja a V4NA.

Emelkedik a 2021-es milánói helyhatósági választások előtt a Homoszexuális, LMBT+, Szolidaritás, Környezetvédő és Liberális Párt támogatottsága – jelentette be a párt közleményben. A Demopolis közvéleménykutató cég által július közepén, 4220 felnőtt mintán végzett felmérés szerint a mozgalom a preferenciák 3%-át érte el.

A Partito Gay szerint ez „kiváló eredmény”, tekintve, hogy még egy év sem telt el azóta, hogy Fabrizio Marrazzo bejelentette a pár létrejöttét. Azt nemrégiben jelentették be, hogy a párt szivárványszíneiben Mauro Festa indul a polgármesteri székért a következő milánói helyhatósági választáson. Róma városvezetői pozíciójáért Fabrizio Marrazzo, a mozgalom szóvivője száll harcba.

A mozgalom honlapján olvasható sajtóközlemény szerint ez a 3 százalék azt jelenti, hogy „az emberek olyan személyiséget szeretnének a politikai testületekben látni, aki szívén viseli és képviseli az LMBT+ emberek érdekeit.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában