Gyümölcsöző kapcsolat

2021.07.29. 15:44

Szijjártó: szoros együttműködést építettünk fel Mongóliával (videó)

„Bár földrajzilag távol helyezkedünk el egymástól, mégis szoros gazdasági és kereskedelmi együttműködést építettünk fel” – írta csütörtökön közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az osztrák-cseh-magyar-szlovák-szlovén külügyminiszteri találkozón a közép-csehországi Melníkben 2021. július 20-án.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Martin Divisek

A külgazdasági és külügyminiszter közölte,

Magyarország azon hat európai uniós tagállam közé tartozik, amely nagykövetséget működtet Ulánbátorban, aminek meg is van a hatása.

„A tavalyi rendkívül nehéz esztendőben is 19 százalékkal nőtt a két ország közötti kereskedelmi forgalom, a Richter 70 féle gyógyszerrel van jelen a mongol piacon, és magyar vállalatok 57 milliárdos projekt keretében építik fel Mongólia állati oltóanyag gyárát”

– sorolta Szijjártó Péter.

A tárcavezető azt írta,

Zagdjav Mendsaikhan mezőgazdasági és könnyűipari miniszterrel már a további lehetőségeket vizsgálják az együttműködésre.

Borítóképünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában