Ország-világ

2021.09.09. 12:57

Szanyi Tibor: Kádár János neve ma hívószó lehet

Magyarország 1000 éves történelme során a Kádár-korszak volt az egyetlen, amely milliók számára felemelkedést jelentett – mondta Szanyi Tibor szerdán a képviselői irodaház előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Az egykori MSZP-s képviselő, aki jelenleg az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) párt miniszterelnök-jelöltje sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt 30 év politikai elitje azon munkálkodott, hogy relativizálja a Kádár-korszak vívmányait – írja a Magyar Nemzet.

„Pártunkkal úgy gondoljuk, hogy Kádár János neve ma egy olyan hívószó lehet, amellyel a dolgozók azonosulni tudnak és támogatni fogják törekvéseinket a 2022-es országgyűlési választásokon.”

– mondta a politikus. Hozzátette, hogy pártjukkal szeptember 11-én mutatják be a Kádár János tervet az II. Munkás Büszkeség Napján, amely a 2022-es országgyűlési választások során a politikai programjuk lesz majd.

Székely Sándor országgyűlési képviselő a tájékoztatón sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt évtizedekben a munkásünnepek fokozatosan veszítettek jelentőségükből.

„Ezért a hagyományok újradefiniálása jegyében a Magyar Szolidaritás Mozgalom 2019. május elsején rendezte meg az I. Munkás Büszkeség Napját (MBN) az egykori Zöld Pardon helyén, amelynek folytatása 2020-ban a pandémia miatt elmaradt, viszont 2021-ben csak halasztást szenved, május 1-ről szeptember 11-re tettük át, azonos helyszínnel” – mondta az ISZOMM alapítója.

A 2021-es MBN meglehetősen közel esik a jövő évi országgyűlési választásokhoz, s ennek okán Székely Sándorék ez alkalommal vezetik fel a választási programjukat is jelentő Kádár János Tervet

– erősítette meg az országgyűlési képviselő. „Az eseményen továbbá szabad, családias délelőtti programok is lesznek, majd a politikai tartalmat jelentő déli órák után az este a rock- és punk zenekaroké lesz, köztük a Hétköznapi Csalódásoké” – tette hozzá.

„A rendezvény célja hogy áttekintsük a magyar baloldal helyzetét. Gyakorlatilag egy baloldali Tusványost szeretnénk elérni az évek alatt” – zárta gondolatait a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában