Ország-világ

2021.10.27. 22:04

A legerősebb védelmet az oltás adja

A kormányzati portálon felhívták a figyelmet, hogy a koronavírus delta variánsa miatt több országban és Magyarországon is újra emelkedik a fertőzöttek száma.

Miskolc, 2021. október 25. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. október 25-én.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A koronavírus ellen a legerősebb védelmet az oltás adja – emelték ki szerdán a koronavirus.gov.hu oldalon, ahol ismét az oltásra való regisztrációra és időpontfoglalásra buzdítottak.

A kormányzati portálon felhívták a figyelmet, hogy a koronavírus delta variánsa miatt több országban és Magyarországon is újra emelkedik a fertőzöttek száma.

„A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak”

- szögezték le.

A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb

- tették hozzá.

Azt írták: a magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette; 12-19 éves korosztály 46 százaléka, a 20-59 éves korosztály 64 százaléka, a 60 év felettiek 85 százaléka már oltott.

A beoltatlanok számára a regisztrációs honlap (www.vakcinainfo.gov.hu) és az internetes időpontfoglaló (https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas) is folyamatosan nyitva van – írták a honlapon.

Borítókép: Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. október 25-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában