segítség a mindennapokhoz

2021.10.19. 13:21

Harmincnyolc kisbuszt adott át Kásler Miklós

Harmincnyolc kisbuszt adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, a járművek 22 szociális intézményhez, gyermekotthonhoz kerülnek.

A kilencszemélyes Toyota Proace City Verso gépkocsik beszerzése több mint 433 millió forintba került, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott intézményekben fogják használni őket.

A 38 gépjárműből 30 rámpával ellátott, így alkalmas kerekesszékesek szállítására is, ezek szociális intézményekhez kerülnek, míg a nyolc rámpa nélküli autó gyermekotthonokhoz kerül. A beszerzett járművek az ellátottak mindennapi életét könnyítik meg, többek között foglalkoztatásra, sport- és kulturális eseményekre viszik őket.

Kásler Miklós az ünnepségen kiemelte: a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények hálózatát 97 intézmény alkotja, 767 telephelyen 18 ezer munkavállalóval és több mint 31 ezer ellátottal. Hozzátette: a rendszer működését alapvetően befolyásolja a gépjárműflotta minősége, a járművek üzembiztonsága.

Czibik Norbert András főigazgató fontosnak nevezte, hogy az új járművekkel részben megújulhat az állami fenntartásban lévő szociális és gyermekvédelmi intézmények munkáját segítő eszközpark. A járműveket két EFOP-program keretében szerezték be.

Hozzátette: a gépjárművek speciális és kettős szükségletű ellátást biztosító, valamint fogyatékossággal élő, pszichiátriai- és szenvedélybeteg-ellátást nyújtó intézmények szolgálatába állnak.

Az importőr, a Toyota Central Europe Magyarországért felelős igazgatója, László Richárd kiemelte: a járművek többségét speciális kiegészítő tartozékokkal látták el, amelyek lehetővé teszik, hogy mozgáskorlátozottak is biztonságosan és kényelmesen utazhassanak bennük.

A miniszter az ünnepségen átvette a járművek kulcsait az importőrtől, majd továbbadta Czibik Norbert Andrásnak, a főigazgatóság vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában