Ingatlanmutyi

2021.12.16. 09:26

A Mocsárosdűlő ügyét is vizsgálja a nyomozó hatóság

Vizsgálatot indít a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Mocsárosdülő ügyében csalás bűntett kísérletének gyanúja miatt – számolt be róla a feljelentést benyújtó ifj. Tényi István.

A napokban a Bennfentes dokumentumokat hozott nyilvánosságra, miután a főváros tagadta, hogy beépítenék a III. kerületi védett terület nagy részét. 

A látványterveken is látszik, hogy a Mocsárosdűlő jelentős részének beépítésével számolt a főváros.

Mindezek alátámasztják az Anonymus által kiszivárogtatott Barts J. Balázs fővárosi vagyonkezelő mondatait, amelyekben arról beszélt, hogy a védett területen több százezer négyzetméternyi ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák. A területet akkor is beépítenék, ha ez helyi ellenállásba ütközne – írja a Magyar Nemzet

A Mocsárosdűlővel kapcsolatban most az a mondás, hogy ez a része beépülhet, és olyan 300 ezer négyzetmétert lehet rátenni 

– jelentette ki a felvételen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója a III. kerületi zöldterületről, arra utalva, hogy ennyi lehet a felhúzott ingatlanok felületének nagysága az emeleteket is beleszámítva. A területet 14 hektárnyira – 140 ezer négyzetméterre – becsülte.

Borítókép: Mocsárosdűlő (Fotó: Kurucz Árpád)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában