Behajtaná a főpolgármester ígéretét

2021.12.09. 20:08

Budai Gyula legalább egymilliót vasalna be Karácsony Gergelyen

A főpolgármester egymillió forintot ajánlott annak, aki leleplezi a Fővárosi Önkormányzat korrupciógyanús ügyeit. Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő azonnal kapott az alkalmon.

Karácsony Gergely egymillió forintot ajánlott fel annak, aki „a nyilvános fővárosi vagyonhasznosítási pályázati kiírások alapján bármilyen visszaélésnek nyomát látja, ha bizonyítja, hogy a nyílt pályázatok közül bármelyik versenykorlátozó vagy személyre szabott lenne” – írja a Mediaworks Hírcentrum.

Nem sok idő telt el, elsőként Budai Gyula jelentkezett a jutalomért a főpolgármester Facebook-posztja alatti kommentben.

Kezdje összetörni a malacperselyt

– írta az országgyűlési képviselő. A honatya kiemelte, eddig négy feljelentést tett a Fővárosi Önkormányzat ingatlaneladásai kapcsán, a nyomozás pedig megindult. Budai Gyula fel is sorolta az ügyeket: a Nagytétényi úti ingatlaneladás, a Bécsi úti 10,5 hektáros telekmutyi, a Rimaszombati u. 2–4. eladása és Tétényi út 63. szám alatti, kétmilliárd forint értékű ingatlan eladása.

Itt közel 720 millió forintnyi jutalék járt Kiss Ambrusnak

– emelte ki Budai Gyula.

Mint ismert, az elmúlt egy hónapban számos hangfelvétel került nyilvánosságra egy Anonymus-maszkos alaknak köszönhetően. 

A hanganyagok azokon az üzleti tárgyalásokon készültek, amelyeken főként a hatalmas értéket képviselő Városháza eladása került szóba, de más ingatlanok értékesítéséről is tárgyaltak a felek. 

A megbeszélések állandó résztvevői az orosz befektetők képviselői mellett Gansperger Gyula korábbi Wallis-vezér. Az ő kérésére vett részt egy tárgyaláson Bajnai Gordon volt kormányfő, aki egyébként régi harcostársának nevezte Ganspergert. Egy másik megbeszélésen jelen volt a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója, Barts Balázs is. 

A felvételek tanúsága szerint a fővárosban egy olyan „jutalékos”, vagyis korrupciós rendszer működik, amely a Fővárosi Önkormányzat legfelsőbb köréig ér. A Mediaworks Hírcentruma kiderítette, hogy nemcsak orosz befektetőknek ajánlották fel a Városházát, hanem olasz pénzembereknek is. A botrány kirobbanása után a résztvevők közül többen takarításba kezdtek, vagyis megpróbálták eltüntetni az adásvétel előkészületére utaló leveleket, dokumentumokat. Az üggyel összefüggésben számos feljelentést tettek. A rendőrség hűtlen kezelés, csalás, befolyással üzérkedés, vesztegetés és vesztegetés elfogadása miatt rendelt el nyomozást.

Budai Gyula kommentjében azt kérdezte a főpolgármestertől, hogy „elküldi vagy elutalja-e” neki az összeget, a képviselő ez utóbbit javasolta az „átláthatóság nevében”.

A Mediaworks Hírcentruma utolérte Budai Gyulát, akitől azt kérdezték, hogy mire költené a pénzt.

Először is segítenék Karácsony Gergely sofőrjének kifizetni a büntetést

– válaszolta a képviselő, utalva arra, hogy nemrég látott napvilágot egy olyan felvétel, amelyen a főpolgármester szolgálati autója a buszsávban hajtott át az Erzsébet hídon.

A viccet félretéve a képviselő elmondta, hogy az összegből a Regőczi István Alapítványt támogatná, amely a Covid-árváknak nyújt segítséget, azoknak a gyermekeknek, akik elvesztették szüleiket a koronavírus-járvány okozta megbetegedés miatt. 

A kérdés, hogy mennyi pénzt kellene átutalnia Karácsonynak

– vélekedett Budai Gyula. Kifejtette: a posztjából nem világos, hogy ügyenként utalna egymillió forintot, vagy pedig ennyi járna akkor is, ha valaki több ügyet derít fel.

Karácsony Gergelynek könnyű felajánlania egymilliót úgy, hogy Kiss Ambrus kezein ilyen sok pénz áramlik át 

– kommentált Budai Gyula a Hírcentrumnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában