Diszkrimináció

2021.12.19. 19:47

Négymillió dollár kártérítést kap a diák, amiért nem használhatta a férfi mosdót

Az ítélet szerint a diáknak a középiskolában külön, önálló uniszex mosdót kell használnia a fiú öltözőn kívül.

Egy tankerületnek 4 millió dollár kártérítést kell fizetnie a transznemű diáknak, amiért nem használhatta a férfi mosdót a gólyatábor során - írja a V4NA Hírügynökség.

A biológiailag lány, de transznemű fiúként élő diáknak megtiltották, hogy a férfi mellékhelyiségeket és öltözőket használja a missouri tankerület két iskolájának gólyatáborában az Egyesült Államokban.

A biológiailag nő diák 9 éves kora óta tartja magát transznemű férfinek, ennek megfelelően azóta férfi személyes névmásokat használ, és férfi mosdóba jár. Születési anyakönyvi kivonatán szereplő nemét is megváltoztatták 2014-ben, hogy tükrözze a gyermek valódi identitását, és férfinak tekintsék nő helyett. A mostani ítélet szerint

4 millió dollár kártérítést kap a tankerülettől, amiért nem engedték neki, hogy a gólyatáborban is a fiúkkal közös vécén osztozzon.

A Jackson megyei esküdtszék indoklása szerint azért döntött a Blue Springs School District ellen, mert megállapítást nyert, hogy diszkrimináció történt a táborban azzal, hogy megtiltották a diáknak, hogy a férfi vécét használja. A diáknak a bíróság összesen 175 000 dollár kártérítést és 4 millió dollár büntető kártérítést ítélt meg.

Az ítélet szerint a diáknak a középiskolában külön, önálló uniszex mosdót kell használnia a fiú öltözőn kívül.

A tankerület szóvivője kijelentette, hogy “szükség esetén elsőfokon fellebbezünk, és benyújtjuk a fellebbezésünket a fellebbviteli bírósághoz is”. A benyújtott keresetet a bíróság elutasította, de később a Missouri Legfelsőbb bíróság engedélyezte a fellebbezés benyújtását.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában