Természeti katasztrófa

2021.12.05. 08:03

Nőtt a Semeru vulkán kitörése miatti halálos áldozatok száma

Indonézia a Tűzgyűrűnek nevezett csendes-óceáni vulkánövön fekszik, területén mintegy százharminc működő vulkán található.

Tizenháromra nőtt vasárnapra az indonéziai Jáva szigetén található Semeru vulkán kitörése halálos áldozatainak száma, a sérülteké pedig ötvenhétre – közölték az indonéz katasztrófamentők.

A halálos áldozatok száma főleg azért emelkedett az elmúlt csaknem egy napban, mert a mentők megtalálták több eltűntnek nyilvánított ember holttestét. Az ötvenhét sebesültből negyvenegynek égési sérülése van – közölték. Viszont ki tudtak szabadítani tíz embert, aki csapdába esett a lávaömlés miatt.

Legalább ezer embernek el kellett hagynia az otthonát.

A Semeru a legmagasabb jávai vulkán. Az ezt megelőző legutóbbi jelentős kitörése tavaly decemberben volt, akkor több ezer ember menekült el a térségből, a láva egész falvakat árasztott el.

Indonézia a Tűzgyűrűnek nevezett csendes-óceáni vulkánövön fekszik, ahol a tektonikus lemezek találkozása miatt gyakoriak a földmozgások. A délkelet-ázsiai ország területén mintegy százharminc működő vulkán található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában