Illegális bevándorlás

2022.01.10. 07:21

Több mint hétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Pénteken 208, szombaton 232, vasárnap 327 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök.

Péntektől vasárnapig 777 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 208, szombaton 232, vasárnap 327 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök. Emellett a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak tíz határsértőt, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1952 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - december 27-től január 2-ig - a feltartóztatottak száma 1381 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 16 határsértőt, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 18 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi közlésből.

Borítókép: A Belügyminisztérium által közreadott képen rendőrségi járművek a magyar-szerb határon Röszkén, az ideiglenes biztonsági határzárnál, ahol Pintér Sándor magyar és Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter tartott sajtótájékoztatót 2021. október 15-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában