Sikeres családpolitika

2022.01.08. 11:45

Zsigó Róbert: Magyarországon megbecsüljük az édesanyákat

A dolgozó, legalább négy gyermeket nevelő édesanyák a jövőben is mentesülnek a személyi jövedelemadó (szja) megfizetése alól - mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár szombaton, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Zsigó Róbert hangsúlyozta, "Magyarországon megbecsüljük az édesanyákat", éppen ezért a kormány 2020 januárjától személyijövedelemadó-mentességben részesíti a négy, vagy több gyermeket nevelő édesanyákat.

   

Ebben a világon egyedülálló kedvezményben a bevezetése óta majdnem 50 ezer édesanya részesült, 2021 szeptemberéig 36 milliárd forint összegben 

- közölte.

   

Az államtitkár úgy fogalmazott, "emlékszünk még arra, hogy 2010 előtt, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok időszakában nem segítették a gyermekeket nevelőket, nem támogatták a családokat, hanem megnehezítették az életüket".

   

Hangsúlyozta, "2010 után Magyarországon családbarát fordulatot hajtottunk végre: támogatjuk a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, az otthonteremtést".

   

Zsigó Róbert aláhúzta, a kormány a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben sem elvett a családoktól, hanem minden eszközzel támogatta őket. "Mi továbbra is a családokért dolgozunk", mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra - mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában