Május 31-ig

2022.02.01. 11:16

Már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával (videó)

Keddtől érvényes az élelmiszerárstop, és már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával egészen május 31-ig – írta közösségi oldalán a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra keddi videójában azt mondta: az egész Európában drasztikusan emelkedő energiaárak az európai élelmiszerek árára is kihatnak.

Hozzátette, amellett, hogy ez ellen az élelmiszerárstoppal védik a magyar embereket, a kormány lehetővé tette azt is, hogy már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával egészen május 31-ig.

Felidézte: mivel a SZÉP-kártya zsebei közötti átjárhatóságot már tavaly áprilisban lehetővé tette a kormány, így élelmiszert is bármely zsebből - tehát nemcsak a vendéglátás, hanem a szálláshely és a szabadidő alszámláról is – lehet fizetni.

Azok a munkavállalók tehát, akik rendelkeznek SZÉP-kártyával, azt már a napi élelmiszer-vásárláshoz is fel tudják használni – mondta Szentkirályi Alexandra.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában