Illegális bevándorlás

2022.02.23. 09:38

Már több mint 21 500 határsértőt fogtak idén

Nem ritka, hogy 30-40-50 tagú csoportokban érkeznek az illegális migránsok, az embercsempészek pedig nemritkán taktikai, titkosszolgálati módszereket alkalmaznak.

Bakondi György hozzátette: eddig 81 ember ellen indítottak eljárást embercsempészet miatt. Napi rendszerességgel komoly nyomás alatt áll a magyar határ – fogalmazott, hozzátéve: a rendőrök és polgárőrök mellett a honvédség is folyamatosan részt vesz a határvédelemben.

A belbiztonsági tanácsadó szerint nem ritka, hogy 30-40-50 tagú csoportokban érkeznek az illegális migránsok, az embercsempészek pedig nemritkán taktikai, titkosszolgálati módszereket alkalmaznak. 

Ennek ellensúlyozására nemcsak határőrizeti erőfeszítéseket tesznek, hanem közös járőrözéseket is tartanak a szerb hatóságokkal és intenzív bűnügyi információcserét is folytatnak velük – ismertette.

Az illegális migráció utánpótlásával kapcsolatban azt mondta: az adatok nagyságrendi növekedést mutatnak a múlt év hasonló időszakához képest, arra kell számítani, hogy akár Afganisztánból, akár más kibocsátó országból nőni fog az illegális bevándorlók száma, így a balkáni útvonalon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában