Hol ezt mondja, hol azt

2022.02.02. 15:29

Nacsa: a baloldal miniszterelnök-jelöltje összevissza beszél a családtámogatásokról

A baloldal ismét ugyanúgy elvenné a családtámogatásokat, ahogy egyszer már megtette - mondta a frakciószóvivő.

A kormánypártok szerint a baloldal ismét ugyanúgy elvenné a családtámogatásokat, ahogy egyszer már megtette. Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője szerdán az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta, a baloldal miniszterelnök-jelöltje "dettó ugyanazt ismételgeti, amit Gyurcsányék".

Nacsa Lőrinc emlékeztetett, a kormánypártok támogatásával szerdán megkezdődött minden idők legnagyobb családtámogatásának, a családi adóvisszatérítésnek a kifizetése, postai kézbesítése. A dolgozó szülők akár több százezer forintot kaphatnak a következő napokban kézhez.

A frakciószóvivő rámutatott: a baloldal a családi adóvisszatérítést sem támogatta, ahogy nem támogatta semmilyen családtámogatás bevezetését sem 2010 óta. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a családtámogatásokról is összevissza beszél. Hol ezt mondja, hol azt, szerinte a középosztályhoz tartozó dolgozó szülők túl sok pénzt kapnak - tette hozzá Nacsa Lőrinc.

Felidézte: erre hivatkozva vették el a gyermekesektől a családtámogatásokat, szüntették meg a családi adókedvezményt, a gyedet, az otthonteremtési támogatásokat és emelték meg a dolgozó szülők adóját, amikor kormányon voltak.

A frakciószóvivő úgy fogalmazott, "kér mindenkit, ne legyen naiv", a baloldal ismét ugyanúgy elvenné a családtámogatásokat, ahogy egyszer már megtette.

Nacsa Lőrinc hozzátette, ezt most már azzal is tetéznék, hogy a magyar családokkal akarják fizettetni a migránsok betelepítésének és ellátásának az árát is. A baloldal mindenhol ezt csinálja, ahol hatalomra kerül - jelentette ki.

Április 3-án arról is szavazunk, hogy a magyar családokat akarjuk-e támogatni, vagy hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak, amely elsőként mindig a gyermekes családokat vette célba a megszorításokkal - mondta.

Borítókép: Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2020. évi egységes költségvetésének végrehajtásáról tartott általános vitán az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában