Ország-világ

2022.03.16. 10:55

Hárított és terelt Jakab Péter, amikor a karlendítésről faggatták

A Jobbik elnöke szerint Z. Kárpát Dániel egy igazi néppárti politikus, akiben semmiféle antiszemita nézet nincs.

Mindenki tisztába teheti a saját múltját, és aki 2020-ban aláírta az elvi nyilatkozatot, tisztába is tette – reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a kérdésre, megkéri-e Z. Kárpát Dánielt, mondjon le alelnöki posztjáról, miután napvilágot látott a már ismert karlendítős videója.

Jakab Péter kiemelte: 2020-ban elfogadtak egy elvi nyilatkozatot, amely világossá tette, hogy keresztényszociális néppártként minden tisztességes magyar embert képviselnek, a szélsőségeseket pedig nem. Akkor mindenkinek döntenie kellett, hogy a néppárti Jobbik útjára lép vagy távozik például a Fideszhez. A párt elnöke a riporter többszöri kérdése ellenére sem válaszolt konkrétan, csak terelt, majd hozzátette: Magyarországon vannak ennél súlyosabb problémák is.

Jakab szerint a baloldalon mindenki ismeri Z. Kárpát Dánielt, hiszen a programalkotás dandárját vitte a hátán.

Mindenki tudja, hogy  Z. Kárpát Dániel egy igazi néppárti politikus, akiben semmiféle antiszemita nézet nincs.

A Jobbik elnöke lezárásként hangsúlyozta: alelnöke egy futballmeccsre emlékeztető dolgot csinált, de őt mindez nem is érdekli.

Borítókép: Z. Kárpát Dániel, a Jobbik vezérszónoka a közbeszerzésekről szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén, 2018. november 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában