Interjú

2022.04.08. 09:10

A baloldalnak torz képe van Magyarországról, ezért bukott ekkorát

A "tudatlanozás" és egyéb minősítő jelzők sora Márki-Zay Pétertől eredhet, hiszen a baloldali miniszterelnök-jelölt a kampánya során rengeteg ilyen és ehhez hasonló dehonesztáló jelzőt használt, ami miatt a vidéki emberek egyértelmű nemet mondtak rá és arra a baloldalra, amely elindította őt – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Deák szerint a baloldalnak egészen torz és a valóságtól elszakadt magyarázata van arra, hogy milyen is valójában a vidék Magyarországa. Hozzátette: a baloldal teljesen lemondott ezekről az emberekről, csak a szűk belpesti értelmiség igényeit igyekeznek kielégíteni. Így nem kell meglepődni azon, hogy ilyen tragikus eredményt értek el a választáson.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője az Origónak adott interjút.

 

Mérő László matematikus Facebook-bejegyzésben írta meg tapasztalatait a vasárnapi választásról, ahol szavazatszámláló volt Sárazsadányban. Bejegyzéséből kiderül: rájött, hogy a baloldali pártok hazudtak neki, senki nem akart csalni. "Legalább húszezer emberben dőlt meg az a mese, amivel a mi pesti agyunk át lett mosva, hogy vidéken sötétség, tudatlanság, agymosás és csalás honol. A Fidesz valóban tarolt vidéken, de nem emiatt, hanem amiatt, mert sokkal jobb volt, mint az ellenzék" - írta. Mi erről a véleménye?

A választási csalás elmélete mindig is egy hazugság volt a baloldal részéről, hiszen sem 2010-ben, sem 2014-ben, sem pedig 2018-ban nem csalással nyert a Fidesz-KDNP, hanem az emberek többségének akaratából, demokratikus úton. Ezért is volt vakvágány, hogy erre építette fel a baloldal a kommunikációját.

Az pedig, hogy a belpesti liberális értelmiség találkozott a vidékiekkel, igazán megdöbbentő lehetett számukra, hiszen a jelek szerint ezek az emberek nem nagyon jártak eddig Budapesten kívül.

Az általuk felfestett kép azonban egyáltalán nem írja le a valóságot, és megdöbbentő látni, ahogyan a vidéki embereket támadják amiatt, mert többségükben jobboldaliak.

A „TUDATLANOZÁS" ÉS EGYÉB MINŐSÍTŐ JELZŐK SORA MÁRKI-ZAY PÉTERTŐL EREDHET, HISZEN A BALOLDALI MINISZTERELNÖK-JELÖLT A KAMPÁNYA SORÁN RENGETEG ILYEN ÉS EHHEZ HASONLÓ DEHONESZTÁLÓ JELZŐT HASZNÁLT, AMI MIATT A VIDÉKI EMBEREK EGYÉRTELMŰ NEMET MONDTAK RÁ ÉS ARRA A BALOLDALRA, AMELY ELINDÍTOTTA ŐT.

Egyébként, ha megnézzük a területi eloszlásokat, akkor azt látjuk, hogy

az ország egyik leggazdagabb részének számító Győr-Moson-Sopron megyében a Fidesz ugyancsak tarolt, márpedig ott egyáltalán nem szegény emberek élnek, sokszor jobbak a körülményeik az ottaniaknak, mint Budapesten. 

Ez a példa is azt mutatja, hogy a baloldalnak egészen torz és a valóságtól elszakadt magyarázata van arra, hogy milyen is valójában a vidék Magyarországa.

Miért volt hibás döntés, amikor a baloldal lépten-nyomon belerúgott a vidéki emberekbe, durva jelzőkkel illette őket, vagy akár azokat támadta, akik a vidéki életformát szeretik?

A VIDÉKI EMBEREK SOKKAL NAGYOBB ARÁNYBAN HAGYOMÁNYTISZTELŐEK ÉS SOKKAL NAGYOBB ARÁNYBAN ÉLNEK CSALÁDBAN, MINT A FŐVÁROSIAK.

Ilyen és ehhez hasonló szempontokat kell keresni akkor, amikor arra keressük a választ, hogy miért szavaznak inkább az ezeket az értékeket hangsúlyozó jobboldalra, nem pedig arra, hogy tudatlanok vagy megtévesztettek lennének.

A BALOLDAL TELJESEN LEMONDOTT EZEKRŐL AZ EMBEREKRŐL, CSAK A SZŰK BELPESTI LIBERÁLIS ÉRTELMISÉG IGÉNYEIT IGYEKEZNEK KIELÉGÍTENI. ÍGY NEM KELL MEGLEPŐDNI AZON, HOGY ILYEN TRAGIKUS EREDMÉNYT ÉRTEK EL A VÁLASZTÁSON.

Az, hogy mindenféle dehonesztáló jelzőkkel sértegetik továbbra is a vidéki embereket a baloldalon, azt fogja eredményezni, hogy 2026-ban is újabb kétharmados parlamenti győzelmet fog majd elérni a Fidesz-KDNP.

Tóth Gabi énekes posztban számolt be arról, hogy úgy érzi, az Eucharisztikus világkongresszus után sokan megutálták, pedig mindig vallásos volt, nem tagadta hitét. A posztban elárulja, hogy úgy gúnyolták ki "a magukat értelmiséginek tartó kollégák", hogy direkt tájszólással szóltak hozzá. Hogyan kommentálná ezt?

A BALOLDAL MEGVETI A JOBBOLDALIAKAT, HIÁBA HIRDETNEK LIBERÁLIS ÉS ELFOGADÓ NÉZETEKET, VALÓJÁBAN ŐK A LEGKIREKESZTŐBBEK, ÉS ŐK FOGADJÁK EL LEGKEVÉSBÉ A MÁSKÉNT GONDOLKODÓKAT.

Amíg Tóth Gabi nem vállalta nyilvánosan, hogy nemzeti érzelmű, a tenyerén hordozta az RTL Klub és az összes liberális felület, amióta azonban nyilvánosan is elmondta, merre húz a szíve, megvetik és semmibe sem nézik a nagyszerű énekest. Ez is jól rávilágít arra, hogy

A BALLIBERÁLISOK GYŰLÖLKÖDNEK ÉS GYŰLÖLETKELTŐEK, EGYSZERŰEN NEM KÉPESEK ELFOGADNI, HOGY A TÁRSADALOM TÖBBSÉGE MÁSKÉNT GONDOLKODIK.

Ez egyébként nem magyar jelenség, világszerte ezt tapasztaljuk, ezért is vélekednek egyre többen úgy, hogy a liberális demokrácia valójában nem demokratikus, csupán a balliberálisok egyeduralmát hajlandóak elfogadni.

A vasárnapi választás után számtalan budapesti, liberális értelmiségi értekezett arról, hogy a vidéki élet „egy teljesen más világ", sőt volt olyan, aki nem értette, hogyan lehetséges az, hogy nem ismerik vidéken Pottyondi Edinát. Mit gondol erről?

Pottyondi Edina és a többi liberális trash-celeb csak a pár százezres liberálishoz szól,

AZ EMBEREK TÖBBSÉGÉT IRRITÁLJÁK AZ ILYEN BOTRÁNYOS MEGMONDÓEMBEREK.

Pottyondi például nyíltan beszélt arról, hogy

DROGOZIK, ÉS SOKAK SZÁMÁRA ELFOGADHATATLAN SZEXUÁLIS ÉLETET ÉL.

Ezek után senki se lepődjön meg azon, hogy a hagyományos családmodellt pártoló emberek elutasítják az ő megnyilvánulásait, és nem nézik a színvonaltalan, botrányos Youtube-videóit.

Miért tudott a Fidesz ekkorát nyerni vidéken és az egész országban egyaránt?

Budapesten is nagyon jó eredményt ért el a Fidesz, a legtöbb nyugat-európai jobboldali párt csak álmodni tudna 40 százalék feletti eredményről.

A SIKER EGYIK KULCSA, HOGY A JOBBOLDAL NEM SZAKADT EL A VALÓSÁGTÓL, SZEMBEN A BALOLDALLAL.

Jó példa erre a háború kapcsán folytatott kommunikáció: a baloldal mindenben követte volna az ukránok követelését, még akkor is, ha az akár Magyarország csődjét eredményezte volna. Értelemszerűen ez nem járható út, és a normálisan gondolkodó emberek az ilyen törekvéseket elutasítják, ezért is szavaztak a Fideszre, amely a legfontosabb társadalmi kérdésekben azt az álláspontot osztja, mint, amit az emberek többsége.

Hol hibázott a baloldal?

A BALOLDAL NEM HIBÁZOTT, CSAK AZT CSINÁLTÁK, AMIRE KÉPESEK.

Egyszerűen nincsenek azon az intellektuális szinten, hogy felmérjék, mi a helyes politika, nem is értik most sem, miért kaptak ki zsinórban négyszer kétharmaddal.

Most is helytelen válaszokat adnak, megtévesztett és tudatlan embereket vizionálnak. Ez zsákutca, ezzel csak az újabb fideszes győzelemnek ágyaznak meg.

Ezt tette Márki-Zay Péter is, aki elképesztő stílusban támadta az embereket, így többek között a vidékieket is.

NINCS A BALOLDALNAK ÖNÁLLÓ GONDOLATA, SABLONOSAN MÁSOLJÁK A NYUGATI MINTÁKAT, AMELYEKET NEM NAGYON TUDNAK ITTHON ELADNI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában