Nem ez lesz az első

2022.05.18. 10:05

LMBT és transznemű migránsok számára nyitnak befogadóközpontot Párizsban

Nem ez az első ilyen jellegű befogadóközpont a francia fővárosban, amelyre az alpolgármester szerint az egyre nagyobb számban érkező transznemű bevándorlók miatt van szükség.

Az önkormányzat által működtetett segélyközpontot terveznek nyitni Párizsban, ahol LMBT és transznemű migránsoknak segítenének – írja a Le Figaro nevű lap az AFP hírügynökségre hivatkozva. A központ nyitását júniusra tervezik és a le Marais nevű városnegyedben kapna helyet egy 520 négyzetméteres épületben. A befogadóközpontot több egyesület kezeli, többek között Ardhis elnevezésű szövetség, amely elsősorban a homoszexuális és transznemű emberek bevándorláshoz való jogának elismeréséért dolgozik – olvasható a V4NA cikkében.

A diszkrimináció elleni harcért felelős alpolgármester, Jean-Luc Romero-Michel elmondása alapján az új befogadóközpontra azért van szükség, mert az LMBT és transznemű migránsok erőszaknak vannak kitéve az általános központokban, el kell őket különíteni a többi bevándorlótól. Twitter-bejegyzése alapján az alpolgármester és Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo befogadó fővárossá kívánják tenni Párizst, amely mindenkire büszke.

A francia főváros támogatja a büszkeség menete és az Inter-LGBT elnevezésű felvonulást is, ezzel kifejezve a leszbofóbia, a homofóbia, a bifóbia és a transzfóbia elleni küzdelem iránti rokonszenvüket, illetve 2018 óta a főváros több pontján is szivárvány színű gyalogos átkelőhelyeket létesítettek.

Visszatérve az újonnan létesítendő, LMBT és transz migránsokat befogadó központra, a BFMTV arról számol be, hogy Párizsban már létezik egy ilyen jellegű központ a Beaubourg utcában, de az utóbbi időben megnövekedett számú, különösen a Szaharától délre fekvő területről és Észak-Afrikából, Afganisztánból és Szíriából érkező bevándorlók miatt nem tudják megfelelő módon elkülöníteni őket. A cikkből az is kiderül, hogy az új központ nem fog majd szállást kínálni a heteroszexuális migránsoknak és azt is elárulták, hogy jelenleg 48 ilyen bevándorlónak ad otthont a francia főváros. A szóban forgó személyeket hét lakásban helyezték el, de a városvezetés hamarosan 72-re szeretné emelni az elszállásolható LMBT és transznemű migránsok számát.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában