Teljesítményértékelés

2022.06.30. 11:46

Fekete-Győr András tovább rontotta pártja hitelét

Három parlamenti újoncnak, Fekete-Győr Andrásnak, Kálmán Olgának, valamint Toroczkai Lászlónak, illetve az említett képviselők pártjainak eddigi teljesítményét értékelte a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője.

– A felkészületlenség és a tapasztalatlanság jellemzi Fekete-Győr András parlamenti felszólalásait – nyilatkozta a lapnak Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője.

Ismert: a Momentum parlamentben debütáló frakcióvezetője hétfőn, az azonnali kérdések és válaszok órájában arról értekezett, hogy Budapest ne pályázza meg a 2030-as nyári olimpia rendezési jogát.

Ezután Orbán Viktor miniszterelnök világosította fel Fekete-Győrt, hogy abban az évben nem is tartanak nyári ötkarikás játékokat. Nagy Ervin szerint a tapasztalatlanság javítható, de a felkészületlenség azt mutatja, hogy a Momentum nem végezte el a szükséges szellemi munkát. A frakcióvezető hibája pedig megmutatja, hogy a párt tanácsadói sem állnak a helyzet magaslatán.

A Momentumnak nincs mondanivalója aktuális témákban, ezért nyúltak vissza a 2017-es Nolimpia kampányuk alapjaihoz

– véli a szakértő.

A XXI. század Intézet munkatársa szerint Fekete-Győr most tovább rontotta a pártja hitelét, nem látja a Momentumnál, hogy a jövőben komoly munkát végezhetnek.

Egy másik újonc képviselőnek, a DK-s Kálmán Olgának a hétfői felszólalásáról szólva az elemző megjegyezte:

a Demokratikus Koalíció pótcselekvést végez a parlamentben, és alig várja, hogy az Országgyűlés nyári szünetre menjen, hogy rendezhessék a soraikat.

A korábbi műsorvezető azonnali kérdésében az áfacsökkentést követelte, ez azonban már a választás előtt is téma volt a Gyurcsány-pártnál, ám ezzel új választókat nem tudnak megnyerni – emlékeztetett az elemző. A DK a legnagyobb párt a baloldalon, azonban politikai mondanivalójuk nincsen – húzta alá Nagy Ervin. Szerinte említésre méltó, hogy Kálmán Olga intézett azonnali kérdést Orbán Viktorhoz, nem pedig Gyurcsány Ferenc.

A DK vezérének háttérbe vonulása azért logikus, mert ha előtérben lenne, akkor a baloldali kis pártok Gyurcsány személyével szembeni ellenállása megakasztaná a DK-nak a baloldal integrálását célzó tervét

– tette hozzá.

– Tudatosan készültek a parlamenti szerepre és rendelkeznek mondanivalóval – jellemezte Toroczkai Lászlónak, valamint pártjának, a Mi Hazánknak a parlamenti debütálását a szakértő. A XXI. Század Intézet elemzőjének az a meglátása, hogy a párt nem spórolt a politikai munka elvégzésével, amit a csendőrség újbóli felállításáról, illetve a határvédelem ügyében hangoztatott elképzeléseik is mutatnak.

– Még tanulniuk kell, de ha van politikai mondanivaló, akkor felszívhatják az egykori jobbikos szavazókat – emelte ki Nagy Ervin. Szerinte a párt konstruktív ellenzéki szerepet láthat el, nemzeti kérdésekben pedig – mint a határvédelem vagy a háborús infláció kezelése – támogathatják a kormányt.

Borítókép: Fekete-Győr András, a Momentum képviselője felszólal az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában