Terrorcselekmény is lehetett

2022.07.03. 19:27

Több halottja is van a koppenhágai bevásárlóközpontban történt lövöldözésnek (videó)

Több halottja is van a koppenhágai Field's bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek - közölte a dán főváros rendőrfőkapitánya. A rendőrség egy gyanúsítottat már őrizetbe is vett.

Lövöldözés volt vasárnap a koppenhágai Field's bevásárlóközpontban, Soren Thomassen koppenhágai rendőrfőkapitány vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte, több halottja is van a merényletnek, de nem pontosította a halottak és sebesültek számát. 

A rendőrfőkapitány szerint egyelőre nem zárható ki, hogy terrorcselekmény történt.

A lövöldözéssel összefüggésben a dán rendőrség egy gyanúsítottat őrizetbe vett. A 22 éves dán állampolgárt a Field's közelében fogták el. Hozzátette, hogy valószínűleg egyedül cselekedett.

A TV2 dán hírtelevízió a Rigshospitalet kórházra hivatkozva közölte, hogy három sebesültet szállítottak oda.

Nem tudjuk pontosan hány halott vagy sebesült van, de a helyzet nagyon komoly - írta Sophie H. Andersen koppenhágai főpolgármester nem sokkal korábban a Twitteren.

Fegyveres rendőrök és mentőautó a kiürített Field's bevásárlóközpont elõtt, miután lövések dördültek a Koppenhága Orestad városrészében álló épületben 2022. július 3-án
Forrás: Olafur Steinar Gestsson / MTI/EPA/Ritzau

A dán rendőrség vasárnap délután nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található bevásárlóközponthoz, a környező utcákat és a kapcsolódó metróvonalat lezárták. 

A Jyllands-Posten című dán lapnak sikerült megszólaltatnia két 20 év körüli szemtanút. Emilie Jeppesen a lapnak azt mondta:

Nem tudtad, mi történik. Egyszer csak káosz lett mindenütt. Éppen ültünk és enni készültünk, amikor azt láttuk, hogy az emberek rohanni kezdenek. Azon gondolkodtunk: miért rohannak? Aztán meghallottuk a lövéseket. 

Társa, Astrid Kofoed Jørgensen úgy emlékszik, 3 vagy 4 lövést hallottak. 

A Reuters hírügynökség megjegyezte, a lövöldözés helyszínétől nem messze található a Royal Arena rendezvényközpont, ahol az este folyamán Harry Styles brit énekes tervezett fellépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában