Ukrán válság

2022.07.16. 12:42

Megdöbbentő fenyegetés: az ukránok bosszút állnának Szerbián

Az egyik ukrán parlamenti képviselő kijelentette: országa Horvátországgal együtt bosszút fog állni Szerbián és annak elnökén. Olekszij Honcsarenko szerint erre Alekszandar Vucsics szerb államfőnek az orosz speciális katonai hadművelet kapcsán tett nyilatkozatai miatt van szükség.

Az alig pár hete uniós tagjelölt ukránok megvétóznák Szerbia EU-s csatlakozását

Megdöbbentő fenyegetés érkezett Ukrajnából Alekszandar Vucsics szerb elnöknek és a szerb népnek címezve – írja a szerb sajtót idézve a V4NA.

Ukrajna Horvátországgal együtt bosszút áll Alekszandar Vucsics szerb elnökön és Szerbián a különleges hadművelettel kapcsolatos kijelentéseiért

 – jelentette be a Telegramon és a Twitteren Alekszej Honcsarenko, az ukrán parlament képviselője.

Az ukrán politikus részben azt is elárulta, a bosszú abból állna, hogy megakadályozzák a balkáni állam csatlakozását az Európai Unióhoz.

Fotó: Twitter

Szerbiát, az elnökével együtt biztosan nem felejtjük el. Érdekes lesz nézni a hatmillió lakosú Szerbiát, valamint annak a vágyát, hogy az EU tagja legyen. Úgy gondolom, hogy horvát testvéreinkkel együtt figyelni fogunk és emlékezünk. Az átnevelés folyamata nehéz és kellemetlen lesz a szerbek számára, de meg tudjuk csinálni

 – írta az ukrán képviselő.

A fenyegetésre szombat reggel reagált a szerb államfő, amikor egy új repülőjárat elindításán vett részt a belgrádi Nikola Tesla reptéren. Alekszandar Vucsics újságírói kérdésre válaszolva elmondta:

Az ukrán népnek a legjobbakat kívánom, a horvátok meg a saját dolgaikkal foglalkozzanak.

Vucsics: ha a Nyugat nem fogadja el az oroszok ajánlatát, a földi pokol következik

A szerb elnök a napokban adott egy hosszabb televíziós interjút, amelyben szót ejtett az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos meglátásairól. Erre reagálhatott most Alekszej Honcsarenko.

Fotó: Instagram

Alekszandar Vucsics a szerb Pink Televíziónak azt mondta:

Tudom, mi vár ránk. Abban a pillanatban, amikor Vlagyimir Putyin befejezi az ügyét Szeverszkben, Bahmutban és Szoledarban, utána a második vonalon Szlavjanszk-Kramatorszk-Avdejevka következik. Ezután egy ajánlatot tesz majd Putyin a Nyugatnak. Ha azt nem fogadják el, akkor a pokol vár mindannyiunkra... és nem fogják elfogadni

– mondta Vucsics.

Az interjúban a szerb államfő hangsúlyozta: az ukrajnai katonai operáció már nem helyi jellegű, szerinte az egész nyugati világ áll szemben az oroszokkal.

Borítókép: Alekszandar Vucsics szerb elnök / MTI / Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában