Nincs szó korlátozásról

2022.08.16. 15:32

Cáfolta a Belügyminisztérium az iskolák fűtésére vonatkozó álhíreket

Az egyes médiumokban ma megjelent állításokkal szemben semmiféle döntés, "parancs" vagy "utasítás" avagy új jogszabály nem született az iskolák fűtésével kapcsolatban - jelezte a tárca.

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Mint írták, 

évtizedes - tehát nem új - szabályozás, hogy  az oktatási épületekben legalább 20 Celsius-fokot szükséges tartani, ami nem jelenti azt, hogy többet ne lehetne.

Az oktatási intézmények fűtése mindenhol megoldott – közölték, kijelentve: a kormány a háború és a brüsszeli szankciók okozta európai energiaválság ellenére is normális tanévre készül, az iskolákat az eddig megszokottaknak megfelelően tervezzük fűteni, amennyiben az európai energiahelyzet azt megengedi. Emellett az Európában kialakult gázválság miatt  minden lehetőségre fel kell készülnünk, arra a szélsőséges esetre is, hogy Európában nem lesz elég gáz. A gázfűtés hiánya akár a magyar lakosságot -  így az iskolákat is - elérheti, a kormány ezért rendelt el energia-veszélyhelyzetet, további gázvásárlást, a gázkitermelés  fokozását és az iskolák egyéb lehetséges fűtési módjának felmérését.  A Belügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a nemzetközi és a hazai energiahelyzetet – írta a tárca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában