Ítéletidő

2022.08.18. 21:20

Heves vihar söpört végig Szlovénián, többen megsérültek

Kranj városában mintegy 70 épület tetejét rongálta meg a vihar.

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Heves vihar söpört végig Szlovénián csütörtökön délután, tetőket szakított le és fákat döntött ki, Ljubljanában többen könnyebben megsérültek – közölték a helyi hatóságok.

A szlovén fővárostól 20 kilométerre északnyugatra fekvő Kranj városában mintegy 70 épület tetejét rongálta meg a vihar.

Többen könnyebben megsérültek Ljubljanában, ahol a környezetvédelmi ügynökség adatai szerint óránkénti 102 kilométeres, viharos erejű széllökéseket mértek. Egy fa rádőlt egy nőre a Tivoli parkban, egy motorost elsodort egy leszakadt reklámtábla, és egy autóra gipszkarton zuhant egy közeli építkezésről.

Több utat is elzártak a kidőlt fák. A rendőrség felhívta a lakosság figyelmét, hogy óvatosan közlekedjenek, amíg a tűzoltók el nem távolítják a törmeléket az utakról.

A környezetvédelmi ügynökség szerint a szél sebessége a Krvavec-hegyen elérte az óránkénti 113 kilométert, a közép-szlovéniai Trojane faluban a 109 kilométert és a 102 kilométert Ljubljana Bezigrad városrészben. Az ország nyugati részén, ahol gyakoribbak az erős széllökések, a szél sebessége nem haladta meg az óránkénti 100 kilométert.

Blaz Ster szlovén meteorológus szerint a vihar annak a légköri képződménynek a része, amely a Tirrén-tenger felett alakult ki, és amely áthaladt Korzikán és Olaszországon is. Korzikán hárman életüket vesztették és tizenketten megsérültek a csütörtök reggeli viharban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában