Helytállás

2022.08.06. 15:30

Rétvári Bence: a rendőrök munkája szavatolja Magyarország békéjét és biztonságát (videó)

Az egyenruhások eddig 867 ezer esetben segítettek a menekülteknek és 134 ezer illegális határátlépőt tartóztattak fel.

– Szeretném megköszönni minden rendőrnek, aki a határnál szolgál, hogy egymillió esetben segítettek humánusan azoknak, akik a háború elől menekülnek, és léptek fel határozottan akkor, amikor Magyarország biztonságát kellett megvédeni – jelentette ki a közösségi oldalon közzétett legújabb videójában Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára írja a Magyar Nemzet.

Rétvári Bence a Facebookon közzétett videójában kifejtette, hogy a rendőrök munkája sokszor nehéz a téli hidegben, a nyári forróságban távol a családjuktól, de mint fogalmazott:

Ez szavatolta Magyarország békéjét és biztonságát. Köszönjük a rendőrök helytállását

– tette hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence elmondta, hogy a magyar rendőrök eddig 867 ezer esetben segítettek a háború elől menekülőknek abban, hogy humánus körülmények között, minél hamarabb segítséget kapjanak, emellett 134 ezer esetben tartóztatták fel azokat, akik illegálisan akarták átlépni a magyar határt.

Borítókép: Lovas és kutyás rendőrök járőröznek a szerbmagyar határnál Ásotthalom közelében 2016. március 28-án. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában