Bulgária

2022.10.02. 22:32

Bojko Boriszovék nyerték a bolgár választásokat

A Bojko Boriszov volt kormányfő vezette Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) nevű jobbközép párt győzelmét jelzik a vasárnapi bolgár előrehozott parlamenti választás exit poll adatai.

Bojko Boriszov, a Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) nevű jobbközép párt vezetője, volt kormányfő leadja szavazatát az előrehozott parlamenti választásokon Szófiában 2022. október 2-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Visar Kryeziu

 A Gallup International és Alpha Research közvélemény-kutató cégek urnazárás után nyilvánosságra hozott, a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérései szerint a GERB 24,6-25,5 százalékos eredményt érhetett el. Fő riválisa, a reformpárti Folytatjuk a Változást (PP) párt második helyen végzett 18,9-19,9 százalékos eredménnyel.

 

A balkáni ország már a negyedik parlamenti választást tartja 2021 áprilisa óta.

 

A PP kormánya júniusban megbukott egy bizalmatlansági szavazáson. A párt volt miniszterelnöke, Kiril Petkov elutasította a koalíciót a GERB-bel és annak vezetőjével, Bojko Boriszovval. Boriszov kormányzásának a korrupcióellenes tüntetések vetettek véget 2021 áprilisában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában