Összefonódás

2022.10.06. 06:46

Jourovától a radikálisokon át Bajnaiékig

Visszatérő vendég Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke az Avaaz rendezvényein. A Soros Györgyhöz köthető baloldali aktivistahálózathoz tartozó portál kampányigazgatója volt az a Paul Hilder, aki a Bajnai Gordon korábbi magyar miniszterelnök nevével fémjelzett DatAdat-cégcsoporthoz tartozó Datapraxis ügyvezetője.

Vera JOUROVA, az Európai Bizottság alelnöke a Deutsche Welle Global Média Fórumon, 2022. június 20-21-én Bonnban

Forrás: DPA/AFP

Fotó: Malte Ossowski/SVEN SIMON

A dezinformációról tartott előadást tavaly az Európai Bizottság alelnöke az Avaaz egyik webináriumán. Vera Jourová visszatérő vendége a Soros-féle szervezetnek. 2018 októberében Monika Ladmanovával, illetve a szintén az amerikai milliárdoshoz köthető Daniel Braunnal találkozott a Soros támogatta Avaaz Foundation eseményén.

Az Avaaz a világ egyik legprofibban működő radikális baloldali aktivistaközössége. Soros György ezen szervezete már a 2014-es országgyűlési és európai parlamenti választásokat is igyekezett befolyásolni.

Az Avaaz.org nevű platform korábbi kampányigazgatója volt az a Paul Hilder, aki jelenleg a DatAdat-cégcsoporthoz tartozó Datapraxis ügyvezetője. A brit Soros-fióka az ezredfordulón társalapítója volt a Soros-pénzből megalapozott Opendemocracy.net elnevezésű internetes felületnek is. Hilder 2016 és 2018 között nemzetközi vezérigazgatója volt a Crowd Pac nevű londoni cégnek. Amíg itt dolgozott, csatlakozott Bernie Sanders amerikai demokrata elnökjelölt kampányához is.

A DatAdat nevű cégcsoportban ugyan részt vesz például Gyurcsány Ferenc volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám, a baloldal 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is sikertelen kampányguruja, Szigetvári Viktor, de az igazi nagyvad Bajnai Gordon. 

Talán mindennek tükrében nem is meglepő, hogy az adatgyűjtés kampányszempontból stratégiai projektjében nemcsak volt munkatársai, de maga Bajnai is személyesen, illetve egész pontosan egy másik cégén keresztül, tulajdonosként jelent meg. A 2022. évi országgyűlési választás során pedig a DatAdat aktívan bekapcsolódott Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnökjelölt kampányába.

A teljes cikket itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában