Nemzeti konzultáció

2022.10.08. 10:33

Szentkirályi Alexandra: a szankciók károkat okoznak az európai turizmusban

Az Oroszország elleni szankciók károkat okoznak az európai turizmusban - mondta a kormányszóvivő szombaton a Facebookon közzétett videóban.

Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala

Közölte: a nemzeti konzultációban arról is feltesznek egy kérdést, hogy mit gondolnak a magyar emberek azokról a szankciókról, amelyek a turizmust sem kímélik.

A turizmus egyébként sincs könnyű helyzetben a járvány utáni időszakban, a beutazási korlátozások miatt jelentősen visszaesett az Oroszországból érkező turisták száma

 - mondta.

Hozzátette: az intézkedés Magyarországot is érinti, különösen annak figyelembe vételével, hogy a külföldről érkezők száma még mindig elmarad a járvány előtti szinttől.

Olyan ágazatról van szó, amely hazánkban több százezer embernek ad munkát - fűzte hozzá.

Arra kérünk mindenkit - zárta bejegyzését a kormányszóvivő -, hogy mondja el a véleményét, mert csak közös fellépéssel lehet véget vetni az energiaárak emelkedésének, illetve annak, hogy az európai emberek továbbra is szankciós felárat fizessenek az elhibázott uniós szankciók miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában