Tragédia

2022.11.12. 16:55

Csatornába zuhant egy kisbusz Egyiptomban

A fővárostól mintegy 110 kilométerre északra fekvő Aga városnál történt balesetben legkevesebb 19 ember vesztette életét.

Legalábbis 19 ember meghalt és hatan megsérültek, amikor csatornába zuhant a kisbusz Egyiptomban 2022. november 12-én

Forrás: AFP

Fotó: Khaled Desouki

Legkevesebb 19 ember meghalt és hatan megsérültek, amikor egy kisbusz egy csatornába zuhant Egyiptom északi részén - számolt be szombaton a helyi Ahram lap a weboldalán.

A fővárostól, Kairótól mintegy 110 kilométerre északra fekvő Aga városnál történt balesetben a mentőknek sikerült 17 ember életét megmenteniük, de kutatnak esetleges további áldozatok után. A sérülteket és a halottakat közeli kórházakba szállították. A buszon mintegy 35-en utazhattak.

Az Ahram jelentése szerint a sofőr egy elhibázott előzési manőverben elveszítette az uralmát a jármű felett, és ez okozta a tragikus kimenetelű balesetet.

Egyiptomban gyakoriak a súlyos kimenetelű közlekedési balesetek, az áldozatok száma évente több ezerre tehető. A balesetek többsége a gyorshajtásra, a meggondolatlan vezetésre, a közlekedési szabályok be nem tartására és laza hatósági ellenőrzésére, valamint az utak rossz minőségére vezethető vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában