Guruló dollárok

2022.11.05. 15:27

Márki-Zay Péter keményen nekiment az LMP társelnökének

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az ő Amerikából finanszírozott kampánya miatt ülhet ma a parlamentben Ungár Péter.

Márki-Zay Péter

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

„Ungár Péter is csatlakozott az álellenzéki kórushoz, akik napról napra mondják fel a Fidesz propagandaszövegeit”

– reagált az LMP-társelnök 24.hu-nak adott interjújára Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester, aki a 2022-es országgyűlési választások előtt a baloldal miniszterelnök-jelöltje volt, még mindig ragaszkodik ahhoz a narratívához, mely szerint saját mozgalma az amerikai magyaroktól kapott 1,8 milliárd forintnyi dollárt azért, hogy kormányt tudjon váltani – írja a Magyar Nemzet.

Márki-Zay közlése szerint a támogatás ténye nemcsak az amerikai, de a magyar sajtóban is megjelent már 2022 márciusában is. Szerinte Ungár nyilatkozata annyit bizonyít csupán, hogy a külföldi támogatás nem került és nem is kerülhetett pártokhoz. – Az adományokat az MMM a törvények szigorú betartásával használta fel – és a hazai politikusok számára elképzelhetetlen nyíltsággal és részletezettséggel el is számolt vele – magyarázta Márki-Zay.

– A nagykoalíciós lopásokban, egymást kölcsönösen lejáratóanyagokkal és bűncselekményekkel sakkban tartó pártok rendszerében ez érthetően idegesíti még a magukat ellenzékinek valló közszereplőket is, ezért beszélhet „pénzekkel elsétálásról” valaki, aki saját magából indul ki

– kritizálta Ungár Pétert és a baloldali pártokat a hódmezővásárhelyi polgármester.

Márki-Zay szerint visszás, hogy Ungár Péter nem kritizálta saját pártja alapítványának nyugati támogatását vagy Ron Werber kampánymenedzserkedését, de a Fidesz esetében Arthur Finkelstein vagy Soros György korábbi támogatása ellen sem emelt szót.

– Most mégis „dermesztő amerikai pénzekről” beszél egy olyan transzparens, törvényes és példamutatóan erkölcsös kampány esetében, amely nélkül ma talán nem is ülne a parlamentben – állította posztjában Márki-Zay Péter.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában