Baloldali botrány

2022.12.02. 15:36

Megvan Korányi Dávid utódja

Kendernay János, az LMP korábbi társelnöke lesz Karácsony Gergely főpolgármester új városdiplomáciai főtanácsadója, aki így a baloldal kampányfinanszírozási botrányának főszereplőjét, Korányi Dávidot követi a poszton - írja a Magyar Nemzet.

Kendernay János, az LMP volt társelnöke

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Kendernay János a főváros új városdiplomáciai vezetője

 – jelentette be a Facebook-oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Mint a Magyar Nemzet írja, emlékezetes, hogy az LMP korábbi társelnöke előtt ezt a pozíciót Korányi Dávid, a guruló dollárok botrány egyik kulcsfigurája látta el. Szeptemberben viszont kiderült, hogy a főváros közös megegyezéssel szünteti meg a New Yorkban élő Korányi Dávid tanácsadói szerződését.

Karácsony a bejegyzésben köszönetet mondott Korányinak, és a közös sikerek hangoztatása közben külön kitért a Budapest Fórum a Fenntartható Demokráciák Építéséért elnevezésű Soros-konferencia megrendezésére is.

Az esemény támogatói között előkelő helyen szerepelt a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok is.

A dollárbaloldal-botrány egyik főszereplője

Nyár végén maga Márki-Zay Péter vallotta be, hogy százmilliókat – sőt mint utóbb kiderült: hárommilliárd forintot – kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az Egyesült Államokból. Márki-Zay Péter egyértelműen beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármillió­kat. A Korányi által vezetett Action for Democracy nevű szervezeten keresztül az MMM-nek juttatott csaknem kétmilliárd forintból finanszírozták az óriásplakátokat, a Facebook- és YouTube-hirdetéseket. Korányi az utolsó baloldali miniszterelnök, Bajnai Gordon mellett a Miniszterelnöki Hivatal kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkára volt. Ezután az energiaiparban is megfordult, majd 2019-től mostanáig dolgozott a budapesti városházán Karácsony Gergely mellett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában