Kérdőív az oktatásról

2022.12.10. 16:58

Szentkirályi Alexandra: minden szülő véleménye számít! (videó)

Az oktatási kérdőívsorozat első két körében a pedagógusok véleményére voltak kíváncsiak, most a szülők is elmondhatják a véleményüket – mondta a kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. október 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Már több mint százezer szülő töltötte ki az oktatási konzultáció kérdéssorát december 1-je óta – közölte Szentkirályi Alexandra a videóban.  

Kiemelte, hogy a kormány a fontos kérdésekben mindig kikéri az emberek véleményét, legyen szó az Oroszország elleni uniós szankciókról, az illegális bevándorlásról vagy a koronavírusról.

A legfontosabb kérdések között vannak a gyermekeinket érintő kérdések, így a gyermekvédelem vagy az oktatás ügye

 – tette hozzá, jelezve, hogy a konzultáció első két körében a pedagógusok véleményére voltak kíváncsiak, most a szülők véleményét várják.

Hiszen mi, szülők ismerjük a legjobban a gyermekeinket, látjuk, hogy az iskolából hogyan érkezik haza, együtt tanulunk, így látjuk, hogyan lenne érdemes változtatni az oktatási rendszeren

 – fogalmazott Szentkirályi Alexandra, aki arra is kitért, hogy a kiküldött ívek érintik a leckeírásra fordított időt, a magánórákat, de az iskolai értékelést is.

Minden szülő véleménye számít! – hangsúlyozta a kormányszóvivő és arra biztatott mindenkit, hogy december 15-ig éljen a lehetőséggel.

A videót itt lehet megnézni: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában