Tovább dagad a botrány

2023.01.11. 15:31

Brüsszeli korrupciós ügy: titkárával vitetné el a balhét a szocialista képviselő

Maria Arena „elfelejtette” jelenteni, hogy katari utazásának teljes költségét az ország kormánya fizette.

Maria Arena szocialista képviselő, az Európai Parlament (EP) Emberi Jogi Albizottsága (DROI) elnöke

Forrás: AFP

Saját titkárát hibáztatja Maria Arena szocialista képviselő, az Európai Parlament (EP) Emberi Jogi Albizottsága (DROI) elnöke, aki elfogadott egy katari utazást, arról azonban elfelejtett a hatályos uniós szabályoknak megfelelően nyilatkozni, hogy a repülőjegyét és a szállodáját is a katari kormány fizette – írja a Magyar Nemzet a Politico cikkére hivatkozva.

A brüsszeli lap szerint Arena ugyan elismerte az „adminisztratív vétséget”, szerinte azonban ezért nem ő személyesen, hanem az asszisztense a felelős, aki nem fejezte be a szükséges papírmunkát.

Maria Arena ügye túlmutat önmagán, hiszen a politikus által vezetett emberi jogi albizottság kerülhet a Brüsszelt elárasztó korrupciós vádak viharának középpontjába.

A Politico saját értesüléseire hivatkozva azt állítja, az Emberi Jogi Albizottság korábbi elnöke különleges alkut kötött az Öböl-menti állammal, egyes parlamenti meghallgatások „kiegyensúlyozatlanok” voltak és arra is van bizonyíték, hogy miként dolgoztak együtt a kulisszák mögött a fő bűncselekményekkel gyanúsított személyek a bizottsággal.

A négy, eddig az ügyben letartóztatott személyből ugyanis három szorosan kötődik a DROI-hoz.

A brüsszeli lap leszögezte:

a DROI ugyan nem jogalkotó erő, mégis befolyásos és „napirend-meghatározó” szerepet játszik az uniós rendszerben.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában