Korrupciós botrány

2023.01.21. 09:48

Városháza-ügy: baloldali közéleti szereplőket gyanúsított meg a rendőrség

Újabb, súlyos leleplezések várhatók.

Karácsony Gergely főpolgármester (b4), Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b3), Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (b2), Bősz Anett (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (b) és Számadó Tamás főjegyző (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az Origo információi szerint

fontos baloldali közéleti szereplőket gyanúsított meg a Városháza-botrányban tavaly novemberben a rendőrség.

A Városháza-ügy azt követően robbant ki, hogy Anonymus 2021 őszén több olyan hanganyagot is nyilvánosságra hozott, amelyekből az derült ki, hogy a rendkívül értékes Városháza épületegyüttest és a hozzá tartozó telket – többmilliárdos kenőpénzért cserébe – titokban el akarták adni.

A hírportál úgy tudja, hogy a meggyanúsított személyek egyike a fővárosban működő korrupciós rendszer kulcsfigurájának tartott Berki Zsolt.

Az eddig nyilvánosságra került adatok szerint az elvileg minden hivatalos pozíció nélkül tevékenykedő férfi több Magyarországon ismert üzleti kört megkeresett a Városháza-projekttel és több más budapesti ingatlan-adásvétellel összefüggésben. Berki – a nyomozati iratok részét képező levelezések tanúsága alapján – nem sokat törődött a látszattal, gyakran az előzmények is benne maradtak a küldeményekben, így lényegében a teljes lánc egyértelműen beazonosítható.

Az Origo információi szerint gyanúsított még az ügyben Berki Zsolt testvére, Berki József is, akiről érdemes megemlíteni, hogy éppen abban az időben dolgozott a néhai Kiss Péter mellett, amikor a volt MSZP-s miniszter titkárságvezetője Kiss Ambrus jelenlegi főpolgármester-helyettes volt.

A Berki család baloldali beágyazottsága tehát megkérdőjelezhetetlen.

Az ügyben egy fontos koronatanút is kihallgattak a rendőrök, akin keresztül Berki Zsolt az amerikai befektetőknek ajánlotta fel a Városházát.

Az ügyben indult nyomozás továbbra is nagy erőkkel zajlik.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában