Országjárás

2023.02.21. 06:09

Dobrev Klára ismét színre lép

Gyurcsány Ferenc újra figyelmeztetett: velünk vagy velük.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Több mint három hónap után kedden Pécsen lép újra a nyilvánosság elé Dobrev Klára, aki a tervek szerint tavasszal több nagyvárosba is ellátogat – írja a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet: Dobrev Klára tavaly év végén gyakorlatilag eltűnt a nagyközönség elől, és mindez feltűnően egybeesett a brüsszeli korrupciós botrány kitörésével, melynek során hétről hétre válnak gyanúsítottá Gyurcsány Ferenc feleségének közvetlen párt- és frakciótársai. A jelek szerint Dobrevet most újra aktiválják, amihez férje a hétfői bejegyzésében meg is adta az alaphangot azzal, hogy a baloldal vezetőjeként eligazítást tartott az ellenzéki pártoknak.

Nem kell szeretni egymást. A hazát kell szeretni. Ebből pedig következik, hogy aki nincs a Fidesz ellen, az vele van. Akik pedig ellene vannak, azok vagy együttműködnek, vagy ha nem, akkor mégis a Fidesszel vannak. Velünk vagy velük. A hazával vagy a Fidesszel. Ez a választás

– nyomatékosította az irányt a Demokratikus Koalíció elnöke.

Miközben tehát Gyurcsány Ferencék kampányüzemmódba váltottak, a nagy riválisnak kikiáltott Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc arról beszélt: őt nem érdekli, hogy melyik az ellenzék legerősebb pártja, és nem fáj neki, ha valaki másra szavaz.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője, Deák Dániel a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy

csupán színjáték a DK és a Momentum közötti csörte, ami a szavazótábor maximalizálásáról szól egy későbbi DK–Momentum-koalíció létrehozásához.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában