Elakadt tervek

2023.03.13. 06:42

Kétségessé vált a Mindenki Magyarországa Néppárt májusi alakuló ülése

A bukott baloldali jelölt több egykori szövetségese is jelezte már, hogy nem kíván csatlakozni az új formációhoz.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, a város polgármestere évértékelő beszéde előtt a hódmezővásárhelyi városházán 2023. február 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A Mindenki Magyarországa Néppártot (MMN) a Csongrád-Csanád Vármegyei Bíróság bejegyzésre alkalmasnak találta, ám később a Legfőbb Ügyészség kifogásokkal élt, így a párt bejegyzése egyelőre nem történt meg, és az ügy másodfokra került – tudatta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke nem ismertetett további részleteket, ám szerinte mindez elfogadhatatlan egy demokratikus jogállamban.

Ahogy arról a lap is beszámolt, Márki-Zay egy hónapja azt jelentette be, hogy május elején tartja alakuló közgyűlését az MMN, ám ez most kétségessé vált.

Hódmezővásárhely polgármestere jelezte, hogy önállóan mérettetné meg magát a 2024-es európai parlamenti választásokon. Évértékelő sajtótájékoztatóján kijelentette: mivel az EP-választásokon csak pártok indulhatnak, a Mindenki Magyarországa Mozgalom úgy döntött, szükség van egy pártra. Márki-Zay Péter tavaly augusztusban azt nyilatkozta, hogy a hiteles ellenzéki szereplők közül bárkivel együttműködnek, aki leváltaná a kormányt, egyedül a Demokratikus Koa­lícióval kizárt a kooperáció.

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje még tavaly májusban beszélt először arról, hogy saját pártot alapít, azonban egykori hívei közül többen is jelezték, hogy nem kívánnak csatlakozni a kezdeményezéshez. Ezután Márki-Zay volt gazdasági tanácsadója, Király Júlia közölte: 

Életem első 65 évében sem voltam se párttag, se politikus. Életem hátralévő részében sem leszek. Maradok egyszerű tanárember.

 Az MMM korábbi elnökségi tagja, Márki-Zay egyik leghűségesebb követője, Lukácsi Katalin is úgy nyilatkozott korábban, nem csatlakozik az új párthoz. 

Hadházy Ákos is kimarad a politikai projektből, pedig a hatpárti baloldal miniszterelnök-jelöltje a kampányban még korrupcióellenes miniszterként emlegette. 

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában