Egyetértés

2023.03.13. 09:49

Osztrák vezető politikus szerint példamutató a magyar kormány hozzáállása

Herbert Kickl, az osztrák FPÖ vezetője hangsúlyozta, minél előbb béketárgyalásokra van szükség, mert a további eszkaláció veszélye folyamatosan nő.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke fogadja Herbert Kicklt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét, frakcióvezetõjét a Karmelita kolostorban 2023. március 9-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Fischer Zoltán

Kickl az Oroszország elleni értelmetlen uniós szankciók feloldását követeli az Orbán Viktorral történt találkozó után – írta meg a Der Standard. Kifejtették Herbert Kickl, az FPÖ elnöke és a magyar miniszterelnök találkozója után, hogy mindketten béketárgyalásokat szorgalmaznak Ukrajna kapcsán, valamint a migráció témájában is egyetértenek.

„Egyetértettünk: az orosz–ukrán háborút tekintve azonnal tűzszünetre, ezen belül béketárgyalásokra van szükség, mert a további eszkaláció veszélye folyamatosan nő” – mondta Kickl a beszélgetést követően az APA-nak. Kickl példamutatónak nevezte a magyar kormánynak az illegális migráció elleni küzdelemben tanúsított hozzáállását is. 

Az EU-nak végre sebességbe kellene kapcsolnia és megfelelő intézkedéseket kellene hoznia az EU külső határainak védelmére. Ez magában foglalja a határkerítések építésének finanszírozását is

 – hangsúlyozta az FPÖ vezetője.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában