Nemzeti egyetértés

2023.04.03. 18:05

Alapjogokért Központ: egy éve győzött a józan ész a gyermekvédelmi népszavazáson

Egy évvel ezelőtt, a gyermekvédelmi népszavazáson korábban soha nem látott egyetértés jött létre a választók között: 2022. április 3-án nemcsak a jobboldal, hanem a normalitás mellett kiálló magyarok is óriási győzelmet arattak – közölte az Alapjogokért Központ az évforduló alkalmából hétfőn a Facebook-oldalán.

MTI

Leadja az április 3-i magyarországi országgyűlési választások levélszavazatát egy nő Magyarország csíkszeredai főkonzulátusán 2022. március 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Veres Nándor

A bejegyzésben felidézték, a gyermekvédelmi népszavazás a NATO- és az európai uniós csatlakozásról szóló referendum nemzeti egyetértési pontjait is túlszárnyalta:

3,7 millió választó helyezkedett a genderideológiát elutasító, a kiskorú gyermekek védelmét szorgalmazó álláspontra.

Emlékeztettek arra is, hogy a kormánypártok kezdeményezésére kiírt ügydöntő szavazást bel- és külpolitikai támadások mellett a „nyílt társadalom hálózatának ármánykodásai” igyekeztek ellehetetleníteni. Itthon a baloldali összefogás pártjai, külföldön pedig szövetségeseik nevezték „abberációnak”, „értelmetlennek”, „rossz viccnek” vagy „ostobaságnak”. A szexuális másságokat propagáló testtartásuknak, „love is love" kampányuknak köszönhetően felbátorították a pedofilokat, akik egyre arcátlanabb módon, kérkedve bántalmazzák a kiskorúakat – fogalmaztak.

Az Alapjogokért Központ szerint a gyermekvédelmi népszavazás üzenete egyértelmű: a genderideológia, de a gyermekeket érő fizikai abúzusok ellen is minden eszközzel fel kell lépni.

Hangsúlyozták, hogy emiatt elrettentő erővel kell tovább szigorítani a szabályokat, „mert van, amire nincs bocsánat”. Orbán Viktor kormányfő szavait idézve hozzátették: „a gyermekeket bármi áron meg kell védeni, ezért Magyarországon kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének!”

A központ kitért arra is, hogy a „józan ész tábora” újabb és újabb tagokkal bővül, mivel egyre több olyan állam van, amely a gyermekek védelmét előbbre helyezi a genderpropagandánál.

Az Egyesült Államokban Florida mellett Alabama, Arkansas, Dél-Dakota és Louisiana törvényalkotói is a magyar jogszabályokhoz hasonló gyermekvédelmi garanciákat dolgoztak ki – mutattak rá, Európából Litvániát megemlítve a sorban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában