Fegyveres erőszak

2023.04.17. 05:50

Tizenévesek haltak meg egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

A fegyvertartás szabályainak módosítását sürgette Joe Biden, miután négyen meghaltak és sokan megsebesültek – többségük tizenéves fiatal – egy születésnapon kitört lövöldözésben Alabama államban szombaton éjszaka.

Antojuan Woodyt, a helyi középiskola amerikaifutball-csapatának játékosát megöleli egy nő, miközben lövöldözés áldozataiért imádkoznak az emberek az Alabama állambeli Dadeville baptista temploma előtt 2023. április 16-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Jeff Amy

Az Egyesült Államok déli államának kisvárosában, Dadeville-ben egy diáklány a 16. születésnapját ünnepelte családja és barátai körében egy nyilvános szórakozóhelyen, amikor a lövöldözés kitört. A rendőrség a vasárnapi sajtótájékoztatón csak annyit közölt, hogy gyűjtik a bizonyítékokat és zajlik a nyomozás, a motivációról és a lehetséges gyanúsítottról nem nyilatkozott.   

Lövöldözés után helyszínelnek nyomozók az Alabama állambeli Dadeville-ben 2023. április 16-án
Fotós: Jeff Amy / Forrás: MTI/AP

A halálos áldozatok között van a kisváros népszerű középiskolai futballjátékosa, Philstavious Dowdell, aki néhány hét múlva végezte volna el az iskolát, és a közelmúltban írt alá szerződést a Jacksonville állami egyetem amerikaifutball-csapatába. Az ő testvérének születésnapját ünnepelték.   

A jelentések szerint legkevesebb 15 tizenéves szenvedett lőtt sebesülést.   

Szintén szombaton éjszaka a Kentucky állambeli Louisville városban ketten meghaltak és négyen sebesültek meg, amikor ismeretlenek lövéseket adtak le egy parkban összegyűlt tömegre. A rendőrség a gyanúsítottról nem adott információt, és a közlés szerint nincs személyleírás, annak ellenére, hogy az erőszakos cselekmény idején sokan voltak a helyszínen. A város rendőrfőnöke, Paul Humphrey éjszaka tartott rövid sajtótájékoztatóján arra szólította fel a lövöldözőt, hogy adja fel magát.   

Louisville város központjában a hét elején egy elbocsátott banki alkalmazott öt embert ölt meg a munkahelyén.   

Az újabb esetek nyomán Joe Biden elnök közleményében a gyerekek vezető halálokának nevezte a fegyveres erőszakot, amit felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezett. Készségét fejezte ki arra, hogy a politika mindkét térfelének bevonásával dolgozzanak ki új fegyvertartási szabályozást, amivel szavai szerint életeket menthetnének meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában