Törökország

2023.05.29. 14:19

Alapjogokért Központ: Erdogan újraválasztása a stabilitás győzelme

Recep Tayyip Erdogan további öt évig irányíthatja elnökként Törökországot, újraválasztása a stabilitás győzelme, olvasható az Alapjogokért Központ közösségi oldalának hétfői bejegyzésében – írja az MTI.

MW

Recep Tayyip Erdogan török elnök, a kormányoldali pártszövetség, a Nép Szövetsége elnökjelöltje támogatóihoz szól az ankarai elnöki palotában, miután megnyerte a török elnökválasztás második fordulóját 2023. május 28-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Necati Savas

Az államfő vezetése alatt Törökország gazdasági és politikai középhatalommá erősödött, és a Közel-Kelet összes konfliktusának utolsó védfalaként milliónyi migránst lát el.

Destabilizációja pusztító hatást gyakorolhatott volna Európára,

ezért a kontinens hálás lehet a török választóknak, hogy a zűrzavar és káosz helyett a kiszámítható stabilitás mellett tették le a voksukat – írták.

Erdogan győzelme kulcsfontosságú pillanatban szavatolhatja azt is, hogy az orosz–ukrán háború ne terjedjen ki, ahogy azt a nyugati szélsőbal erőlteti – tették hozzá.

Az Alapjogokért Központ szerint

a török baloldali ellenzék ugyanazzal a „katyvasz-koalícióval” próbálkozott, mint tavaly Magyarországon Orbán Viktor ellen.

Az „állítólagos jobboldaltól a baloldalon át a kurd kisebbségig érő koalíció ugyanaz a politikai franchise”, mint ami a magyarországi közéletből is ismert. Erdogan győzelme jó hír minden békepárti, migrációt elutasító európai számára – áll a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában