Energia

2023.05.27. 09:40

Brüsszel ráfázhat, a magyar kormánynak eszében sincs eltörölni a rezsicsökkentést

A jelentős segítséget biztosító intézkedés havonta 181 ezer forintos támogatást jelent minden magyar családnak az átlagfogyasztás mértékéig.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A kormány intézkedései nyomán Budapestet folyamatosan a legalacsonyabb rezsiköltségű európai uniós városai közé sorolják a különböző statisztikák. Bár az Európai Bizottság már ajánlást is kiadott hazánknak a családok helyzetén sokat könnyítő – ám a költségvetést megterhelő – intézkedés visszavonására, a kormánynak eszében sincs eltörölni a rezsicsökkentést – írja Világgazdaság.

A rezsicsökkentés megszüntetésére az Európai Bizottság nem tehet javaslatot, ilyen joga nincsen, és Magyarország továbbra is meg fogja őrizni a rezsicsökkentés vívmányait

– jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A rezsicsökkentés havonta 181 ezer forintos támogatást jelent minden magyar családnak az átlagfogyasztás mértékéig. A rezsivédett sáv felett sem módosulnak a megszokott díjtételek.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legutóbbi nemzetközi ár-összehasonlítása alapján a tagállamok közül 2023 márciusában is Magyarországon került a legkevesebbe a villamos energia és a földgáz.

A legfrissebb adatok szerint a magyar családok túlnyomó többsége rezsicsökkentett árat fizet az energiáért.

A teljes cikkért kattintson.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában