Felmérés

2023.06.06. 07:45

A szlovákok, a bolgárok és a románok is szeretik Orbán Viktort

A Mandiner számolt be arról a tanulmányról, amelyet egy szlovák kutatóintézet végzett nyolc uniós tagországban.

MW

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

A pozsonyi GLOBSEC 2023 elnevezésű fórum előtt lett nyilvános egy szlovák kutatóintézet nyolc Európai Unió (EU) tagországra kiterjedő felmérése – ismerteti a Mandiner.

Mint írják, a magyar kormányfő „megítélése” a tanulmányban külön fejezetet kapott.

Orbán Viktor támogatottsága Bulgáriában, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában is magas, míg Csehországban, Lengyelországban és Lettországban valamivel alacsonyabb.

A felmérésből kiderül továbbá, hogy az Észak-atlanti Szerződés Szervezetben (NATO) elég nagy a bizodalom; ahogy a biztonság iránti vágy is, amelyet elsősorban az Egyesült Államok képes garantálni a régióban. Érdekesség, hogy Szlovákia bizonyult az egyetlen olyan országnak a nyolc vizsgált EU-s tagállam közül, ahol az Egyesült Államokat biztonsági fenyegetésként élik meg. Az Oroszország-ellenes szankciókat támogatják, sőt, hatásosnak vélik a válaszadók; akik pedig Kínát – többségében – nem tekintik biztonsági fenyegetésnek.

A teljes cikk a részletekkel ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában