Visszaélés

2023.06.08. 06:47

Két éve nincs fejlemény a Cseh Katalin köreihez köthető csalás ügyében

Deutsch Tamás 2021. augusztus elején tett bejelentést az OLAF-nál, ám azóta sincs előrelépés az ügyben – ismerteti a Magyar Nemzet.

MW

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Csaknem két éve nincs fejlemény a Cseh Katalinhoz köthető körök botrányának kivizsgálásában az Európai Csalás Elleni Hivatalánál (OLAF). Mint ismert, az Anonymous nevű álarcos figura 2021 júliusában hozta nyilvánosságra a momentumos Cseh Katalinhoz köthető cégek ügyeit, amelyek összességében 4,8 milliárd forintnyi uniós pályázati pénzekhez juthattak hozzá

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakemberei megállapították, 

a vállalkozások összehangoltan pályáztak uniós és hazai pénzekre. 

Mint kiderült, több esetben azonos volt a cégek székhelye, fióktelepe, ügyvezetője, de nemegyszer egyezés mutatkozott a beszállító személyében és a projekt megvalósításának helyszínében is. Az adóhatóság munkatársai azt valószínűsítik, hogy a hálózat cégei tíz pályázaton legalább részben ugyanazzal a fejlesztéssel vettek részt. A nyomozók feltárták: két pályázatnál azonos eszközbeszerzés történt, s többször ugyanazokat a számlákat tüntették fel az uniós pénzek felhasználásának igazolására.

Deutsch Tamás 2021. augusztus elején tett bejelentést az OLAF-nál Cseh Katalin köreinek ügyében, európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt. 

A teljes cikk ITT olvasható

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában