Nyomásgyakorlás

2023.06.01. 09:40

Lelepleződött a brüsszeli háborúpárti hadjárat hazánk ellen

Az Origo cikke szerint az Európai Parlamentben már a látszatra sem adnak, a korrupciós mocsárba süllyedt baloldali képviselők lábbal tipornak minden jogszabályt.

MW

Gwendoline Delbos-Corfield francia európai parlamenti (EP) képviselő

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Nem telik el úgy hét Brüsszelben, hogy ne foglalkoznának Magyarországgal, ahelyett, hogy a lényeges kérdésekről, például az elhibázott szankciókról tárgyaljanak. Hazánk az egyetlen európai ország a Vatikánon kívül, amely továbbra is következetesen kitart a békepárti álláspontja mellett, és nem hajlandó beállni a háborút támogatók sorába. Most már nem titok, hogy minden támadás mögött, amelyet indítanak Magyarország ellen, az áll, hogy meg akarják változtatni a magyar békepárti álláspontot – írja az Origo.

Az Európai Parlament magyarellenes zöldpárti képviselője, Gwendoline Delbos-Corfield teljesen egyértelműen elmondta szerdán, hogy

azért vennék el Magyarországtól az uniós elnöki posztot, mert a magyar kormány békepárti álláspontot képvisel.

A hírportál cikke szerint a magyar dollárbaloldal készségesen segíti ezt a hadjáratot a külföldről nekik juttatott guruló dollárokért cserébe. A Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin és a német zöld-párti Daniel Freund az előterjesztője annak az állásfoglalás tervezetnek, amely el akarja venni Magyarországtól a 2024-es Uniós soros elnöki tisztet.

A Mandiner összefoglalója szerint az Európai Parlament hét frakciójából öt, együtt a testület többségét alkotó Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) (EPP), a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D), a Renew Europe, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség (Greens(EFA) és a Baloldal (GUE/NGL)

egy határozatot terjeszt csütörtökön az EU parlamentje elé, amelynek többségi elfogadása szinte biztosra vehető.

A határozat fel fogja szólítani az Európai Tanácsot, hogy az uniós szerződések biztosította szankcionálási jogával élve fossza meg Magyarországot az EU rotációs elnökségének lehetőségétől.

A teljes Origo cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában