Közlemény

2023.06.06. 10:30

Zavargások Koszovóban: álhírt terjesztenek a megsérült magyar katonával kapcsolatban

A Honvédkórház kezelésében lévő egyik sérülttel kapcsolatosan sem merült fel ez idáig szakmai igény irányított véradásra.

MW

A NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó haderő, a KFOR katonái összecsapnak a helyi szerbekkel a polgármesteri hivatal épülete előtt az észak-koszovói Zvecanban 2023. május 29-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Georgi Licovszki

A Magyar Honvédség Egészségügyügyi Központ kedden közölte:

Az interneten megjelent álhírekkel ellentétben a Honvédkórház kezelésében lévő egyik sérülttel kapcsolatosan sem merült fel ez idáig szakmai igény irányított véradásra

– írja a Magyar Nemzet

Múlt hétfőn tömegoszlatási feladatokra vetették be a koszovói Zvecsán településen a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében szolgáló katonáit. Más országok katonái mellett összesen 27 magyar katona sebesült meg. A szervezett véradásról szóló felhívást a megsérült hadnagy egyik barátja tette közzé a közösségi oldalán, amely később több portálon is megjelent.

A közlemény szerint:

A koszovói tömegoszlatáskor súlyosan megsebesült katonát Szkopjéban látták el, majd állapota stabilizálása után Magyarországra szállították további kezelésre. Állapota továbbra is súlyos, de stabil, a katonaorvosok és a Magyar Honvédség mindent megtesz a teljes felépüléséért.

A teljes cikkért kattintson.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában