22 ezer aláírás elveszett a nemzeti régiókért indított kezdeményezésnél

Órákra leállt a támogatókat regisztráló alkalmazás a nemzeti régiók védelmében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés hajrájában.

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kampányfőnöke, Pesty László hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: a leállás két és fél óráig tartott, ami az informatikusok becslése szerint a határidő vége előtti, nagy aktivitású periódusban körülbelül 22 ezer aláírás kiesésével járt.

A digitális aláíró felületet az Európai Bizottság bocsátotta a kezdeményezés rendelkezésére egy évvel ezelőtt – emlékeztetett.

A leállás azzal magyarázható, hogy a honlap nem bírta a terhelést, nem volt felkészülve ilyen nagy mennyiségű látogatóra

- fűzte hozzá.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló európai uniós kohéziós források elosztásánál legyenek tekintettel a régiók nemzeti jellegzetességeire is.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és egy év alatt egymillió szignónak kellett összegyűlnie, legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. Bár összegyűlt az egymillió aláírás, csak három uniós ország – Magyarország, Románia és Szlovákia – hozta a jogszabály által elvárt minimális aláírásszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában